Nieuws

Actieweek Voedselbank: breed gedragen - mooie opbrengst!

maandag 23 januari 2017

De gezamenlijke Groningse Voedselbanken besloten in de loop van 2016 zelf inzamelingsacties te organiseren in de maand december. De actie voor Voedselbank Het Hogeland was breed gedragen. Veel burgers, verenigingen, kerken, sportclubs en scholen hebben inzamelingsacties georganiseerd, met een geweldig mooi resultaat: er is aan voedsel en giften €41.000,-- binnen! De uiteindelijke opbrengst was bijna €55.000,--! Deze opbrengst aan goederen en giften vormt een belangrijke buffer aan producten voor de uit te reiken en uit te breiden voedselpakketten aan de ongeveer 231 volwassenen en 177 kinderen die momenteel een beroep doen op de noodhulp die de Voedselbank biedt. 
Voedselbank Het Hogeland dankt iedereen voor zijn of haar inzet of gulle gift en hoopt op blijvende betrokkenheid, ook in 2017. 

Actieweek decemberactie gestart met open dag

maandag 19 december 2016

‘Een blik achter de schermen'. 
Een gezellige dag was het op 17 december met een doorlopend informatief programma en een benefiet optreden van zanger Bert Hadders van de Nozems. Met ruime aandacht van radio en t.v. NoordVoor een hapje & drankje werd gezorgd. Er was verkoop van tweedehandskleding en o.m. kerststukjes. Met een quiz kon de kennis over de Voedselbank worden getest, met als prijzen twee gesigneerde wedstrijdballen van FC Groningen. Foto's van de open dag.

Ingezamelde producten brengen?

maandag 12 december 2016

Er is elke woensdagmorgen een vaste inzameling bij De Voedselbank van 9.00 tot 12.00 uur. U kunt dan spullen langsbrengen als: 

Weet u niet zeker of De Voedselbank uw bedrage kan gebruiken? Neem dan gerust even contact met ons op: 06-10440763

Opbrengst boekenmarkt voor Voedselbank

donderdag 17 november 2016

Het was een geweldig feest, de boekenmarkt van de PGWH in de Centrumkerk in Winsum, op 12 november. Er was zelfs speciale aandacht van RTVNoord in de persoon van Derk Bosscher. De totale opbrengst van de boekenmarkt, € 1579,45, ging naar de Voedselbank Het Hogeland en is woensdag 16 november overhandigd.
Hartelijk dank!

Voedselbank geeft vaker uit

maandag 03 oktober 2016

Ondernemers en bedrijven ontdekken steeds meer wat maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent. Daardoor wordt minder 'kort houdbaar voedsel' vernietigd en kan dit bij cliënten van de Voedselbank terechtkomen. Door de toegenomen stroom van kort houdbare producten, zoals groente, vlees en brood, is de pakketverstrekking naar 1x per 14 dagen gegaan in plaats van 1x per 4 weken. Alle cliënten zijn geïnformeerd over deze verandering.

login