Nieuws

Biologische groenten in groentepakket

maandag 05 juni 2017

Cliënten van de Voedselbanken in onze provincie krijgen (binnenkort) biologische groenten in hun boodschappenpakket. In Uithuizen komen twee biologische voedseltuinen, waarvan de opbrengst naar de Voedselbanken in onze provincie gaat. De moestuinen liggen aan de Nijverheidsweg en de Bovenhuizen in Uithuizen.
De tuinen worden geëxploiteerd door de Stichting 'Eigen Kracht'. De gemeentes Winsum en Eemsmond dragen financieel hun steentje bij.
Eerder dit jaar kregen cliënten van Voedselbank Westerkwartier al groenten van voedseltuin Tuuntje in Opende.

Donatie Rabobank

donderdag 23 maart 2017

 
Rabobank Noordenveld West Groningen heeft voor het jaar 2017 een donatie gedaan aan Voedselbank Het Hogeland! €500,00 is op de rekening van de Voedselbank overgemaakt. Hartelijk dank! 

Voedselbank scoort met actie Sponsorkorting

maandag 06 maart 2017

Eind 2016 heeft Voedselbank Het Hogeland samen met Sponsorkorting een actie georganiseerd in de gemeenten Winsum en De Marne. De Voedselbank heeft samen met FC Leo, Jupiter Badminton en Bushido kortingspassen verkocht. Daarnaast heeft een groep verkopers kortingspassen verkocht voor de Voedselbank én Spieren voor Spieren. De actie heeft dus geld opgebracht voor twee goede doelen en drie sportverenigingen. Inwoners die een pas kochten konden profiteren van aanbiedingen en kortingen bij maar liefst 44 ondernemers!

Voedselbank is gestopt met inzameling en uitgifte kleding

maandag 30 januari 2017

1 februari 2017 is Voedselbank het Hogeland gestopt met het inzamelen van kleding! De Voedselbank in Winsum verstrekte naast voedsel al jarenlang ook kleding aan haar cliënten. 
De kledinguitgifte is vanaf 1 maart 2017 door MAXIMA overgenomen. Gebruikte, maar ook nieuwe kleding, kan afgegeven worden bij MAXIMA aan de Werf te Winsum.  

Heel veel dank!

maandag 23 januari 2017

Voedselbank Het Hogeland bedankt iedereen voor zijn of haar inzet of gulle gift, waardoor de voedselinzamelingsactie van december jl. een groot succes is geworden.

login