Nieuws

Gezocht: vrijwilligers voor inzamelteam

dinsdag 13 juni 2017

Voedselbank Het Hogeland gaat een inzamelteam formeren. Gezocht wordt naar vrijwilligers die 4 uur per maand mee willen helpen voedsel in te zamelen bij supermarkten. Als u belangstelling hebt: stuur een berichtje om u aan te melden of voor meer informatie naar mailto: info@voedselbankhethogeland.nl  

Samen Doen Festival 10 juni Uithuizen

woensdag 07 juni 2017

Samen Doen. Dat is veel leuker toch? Maar hoe weet je precies welke activiteiten er op welk moment worden georganiseerd. De gemeente Eemsmond gaat u helpen.
Tijdens het jaarlijks Samen Doen-festival op De Blink in Uithuizen lanceerden wethouders Sandra Herkströter en Harald Bouman een website: www.samendoeneemsmond.nl. Daarop kunnen alle organisaties, voor jong en oud, in de gemeente Eemsmond hun activiteiten presenteren.
U kunt met één druk op de knop zien welke leuke activiteiten er waar, wanneer en door wie worden georganiseerd. Of het nu om zorgactiviteiten gaat, koffie-ochtenden of leuke cursussen. Zaterdag 10 juni presenteerden zo’n 30 organisaties in de gemeente zich op De Blink in Uithuizen. Een van de organisaties was Voedselbank Het Hogeland, met o.m. informatie over wat de criteria zijn om gebruik te kunnen maken van de Voedselbank, maar ook over welke producten de Voedselbank goed kan gebruiken voor het samenstellen van een pakket volgens ‘schijf van vijf’. 

Biologische groenten in groentepakket

maandag 05 juni 2017

Cliënten van de Voedselbanken in onze provincie krijgen (binnenkort) biologische groenten in hun boodschappenpakket. In Uithuizen komen twee biologische voedseltuinen, waarvan de opbrengst naar de Voedselbanken in onze provincie gaat. De moestuinen liggen aan de Nijverheidsweg en de Bovenhuizen in Uithuizen.
De tuinen worden geëxploiteerd door de Stichting 'Eigen Kracht'. De gemeentes Winsum en Eemsmond dragen financieel hun steentje bij.
Eerder dit jaar kregen cliënten van Voedselbank Westerkwartier al groenten van voedseltuin Tuuntje in Opende.

Donatie Rabobank

donderdag 23 maart 2017

 
Rabobank Noordenveld West Groningen heeft voor het jaar 2017 een donatie gedaan aan Voedselbank Het Hogeland! €500,00 is op de rekening van de Voedselbank overgemaakt. Hartelijk dank! 

Voedselbank scoort met actie Sponsorkorting

maandag 06 maart 2017

Eind 2016 heeft Voedselbank Het Hogeland samen met Sponsorkorting een actie georganiseerd in de gemeenten Winsum en De Marne. De Voedselbank heeft samen met FC Leo, Jupiter Badminton en Bushido kortingspassen verkocht. Daarnaast heeft een groep verkopers kortingspassen verkocht voor de Voedselbank én Spieren voor Spieren. De actie heeft dus geld opgebracht voor twee goede doelen en drie sportverenigingen. Inwoners die een pas kochten konden profiteren van aanbiedingen en kortingen bij maar liefst 44 ondernemers!

login