Nieuws

Inzamelteam trapt af in Warffum

maandag 11 september 2017

Zaterdag 16 september zal de aftrap van inzamelacties bij supermarkten zijn. Het inzamelteam staat vanaf 9.00 tot 16.00u bij de Spar aan de Noorderstraat in Warffum met een boodschappenbriefje en vraagt klanten of ze b.v. houdbare melk, groente in glas of blik, luiers en maandverband willen meenemen. 

Voedselbank niet met vakantie

vrijdag 28 juli 2017

Voedselbank Het Hogeland heeft ook in de zomervakantie gewoon doorgedraaid! Net als in andere tijden van het jaar kregen cliënten van de Voedselbank elke twee weken op vrijdag een pakket.  
 

Voedseltuin 'Eigen Kracht' oogst!

dinsdag 18 juli 2017

Sinds enkele maanden is in Uithuizen de stichting Eigen Kracht druk doende allerlei groenten te kweken voor de voedselbank. Een drietal vrijwilligers van Eigen Kracht bracht de allereerst geoogste producten naar de Winsumer voedselbank: 50 kroppen andijvie.

Biologische groenten voor Voedselbank

zondag 18 juni 2017

Cliënten van de Voedselbanken in onze provincie krijgen (binnenkort) biologische groenten in hun boodschappenpakket. In Uithuizen komen twee biologische voedseltuinen, waarvan de opbrengst naar de Voedselbanken in onze provincie gaat. De moestuinen liggen aan de Nijverheidsweg en de Bovenhuizen in Uithuizen. 
De tuinen worden geëxploiteerd door de Stichting 'Eigen Kracht'. De gemeentes Winsum en Eemsmond dragen financieel hun steentje bij. 
Eerder dit jaar kregen cliënten van Voedselbank Westerkwartier al groenten van voedseltuin Tuuntje in Opende.  

Succesvolle inzameling Roodeschool en omstreken

donderdag 15 juni 2017

Een inzamelteam van vrijwilligers van Voedselbank Het Hogeland en van de Protestantse Kerk uit Roodeschool heeft zaterdag 27 mei een inzamelingsactie t.b.v. de Voedselbank gehouden. Een geslaagde actie, die vele producten opleverde en €240 aan giften! Geweldig!
Hennie Bakker (vrijwilliger bij de Voedselbank) heeft samen met de jeugdouderling van de PKN in Roodeschool alle voorbereidingen gedaan. De Jeugdclub van de PKN heeft 10 fraaie posters getekend, die in Roodeschool en omliggende dorpen werden opgehangen. Huis aan huis zijn 800 flyers verspreid met informatie over de inzamelactie voor de Voedselbank. Zaterdag 27 mei zijn leden van de Jeugdclub en andere vrijwilligers van de PKN bij de 800 adressen in Roodeschool, Oosteinde, Oudeschip, Zijldijk en Oosternieland langsgegaan en hebben producten en giften ingezameld. Een van de vrijwilligers was de 80 al gepasseerd!  
Hennie Bakker, Dirk Bakker en Pia Mertens waren de aanjagers van deze inzameling maar zonder jong en oud van de PKN Roodeschool was het vast niet zo’n succes geworden.
Informatie over deelnemen aan een inzameling of suggesties: lees meer

login