Nieuws

Vacature Medewerker Cliëntenadministratie

maandag 23 oktober 2017

De Voedselbank is op zoek naar iemand ( HBO/MBO denkniveau) met enige kennis van sociaal maatschappelijk werk, en /of schuldhulpverlening en sociale wet- en regelgeving. De voorkeur gaat uit naar iemand die bekend is met automatische gegevensverwerking.
 

Voedseltuin geopend

donderdag 12 oktober 2017

Donderdag 12 oktober vond in Bovenhuizen, bij Uithuizen, de officiële opening van de voedseltuin plaats. Deze voedseltuin is een project van de Stichting Eigen Kracht. In aanwezigheid van wethouders van de BMWE gemeenten, vertegenwoordigers van diverse betrokken organisaties en natuurlijk van de vrijwilligers van de voedseltuin verklaarde dhr. Luit Havinga, voorzitter van Stichting Eigen Kracht, met de onthulling van het logo van de stichting, de voedseltuin officieel voor geopend.
Voedselbank Het Hogeland krijgt, sinds afgelopen voorjaar, al producten van de tuin geleverd. Sla, andijvie, en allerlei andere verse groenten vinden hun weg naar de cliënten van de Voedselbank. Een welkome aanvulling op de het bestaande pakket!
 

Voedselbank met glans geslaagd

zaterdag 23 september 2017

Voedselbank Het Hogeland heeft vrijdagmiddag 22 september onverwacht inspectiebezoek gehad van bureau Sensz om te kijken of de certificering weer voor een jaar verlengd kon worden. Bij zo’n bezoek wordt alles met betrekking tot voedselveiligheid gecontroleerd. De Voedselbank kreeg een 9.2! Een groot compliment voor alle vrijwilligers!  

Inzamelactie prachtig resultaat

zondag 17 september 2017

De Voedselbank heeft zaterdag 16 september in de Spar supermarkt in Warffum een inzamelactie gehouden. Veel klanten kochten naast hun eigen boodschappen ook iets van het boodschappenlijstje van de Voedselbank. Aan het eind 

Schilderijen Kees van der Horn

donderdag 14 september 2017

In de Voedselbank hangt een schilderij gemaakt door Kees van der Horn. Kees is geïnterviewd in het tv-programma Expeditie Grunnen van RTV Noord, wat is uitgezonden op j.l. zondag 27 augustus. De opa van Kees is overleden aan de ziekte ALS, daarom 

login