Nieuws

Opbrengst actie Sponsorkortings.com: € 2004.30!

donderdag 21 december 2017

Voedselbank Het Hogeland heeft, in samenwerking met Sponsorkorting.com, een actie georganiseerd in de gemeenten Winsum en De Marne. De Voedselbank heeft kortingspassen verkocht à 5 euro, die geheel ten goede kwam aan de Voedselbank. Ook FCLEO uit Leens heeft passen verkocht. Een deel van die opbrengst ging naar de Voedselbank. Kopers van de pas konden profiteren van aanbiedingen en kortingen bij vele ondernemers in de regio! Dinsdag 19 december overhandigde Ramon Kauw van Sponsorkorting.com de opbrengst voor de Voedselbank: € 2004.30!

Kerstmarkt/stamppotbuffet: €1500!

zondag 10 december 2017

Vrijdag 8 december Baflo: In Immanuël de kraampjes met spulletjes voor de tweedekans-kerstmarkt en in ‘Het Anker’ de tafels sfeervol gedekt voor het stamppottenbuffet. Heel veel mensen werkten mee aan de voorbereiding. Alle cliënten van Voedselbank Het Hogeland hadden een uitnodiging gekregen. Zo’n 90 gasten uit Baflo en regio schoven aan voor soep, stamppot en heerlijke nagerechten. Ook nu was het weer bemoedigend, gezellig, lekker en voor herhaling vatbaar. Aan het eind van de dag werd becijferd dat de totale opbrengst, ten gunste van Voedselbank Het Hogeland € 1.537,65 is geworden! Hartelijk dank!

Computerbank 'Het Hogeland'

maandag 06 november 2017

Op initiatief van Humanitas Thuisadministratie Hoogeland en Voedselbank
Het Hogeland start Werk op Maat Uithuizen met de “Computerbank het Hogeland”.
Door dit nieuwe initiatief kan aan mensen met een laag inkomen (conform de inkomenscriteria van de Voedselbank) gratis een laptop of computer verstrekt worden.
 

Vacature Medewerker Cliëntenadministratie

maandag 23 oktober 2017

De Voedselbank is op zoek naar iemand ( HBO/MBO denkniveau) met enige kennis van sociaal maatschappelijk werk, en /of schuldhulpverlening en sociale wet- en regelgeving. De voorkeur gaat uit naar iemand die bekend is met automatische gegevensverwerking.
 

Voedseltuin geopend

donderdag 12 oktober 2017

Donderdag 12 oktober vond in Bovenhuizen, bij Uithuizen, de officiële opening van de voedseltuin plaats. Deze voedseltuin is een project van de Stichting Eigen Kracht. In aanwezigheid van wethouders van de BMWE gemeenten, vertegenwoordigers van diverse betrokken organisaties en natuurlijk van de vrijwilligers van de voedseltuin verklaarde dhr. Luit Havinga, voorzitter van Stichting Eigen Kracht, met de onthulling van het logo van de stichting, de voedseltuin officieel voor geopend.
Voedselbank Het Hogeland krijgt, sinds afgelopen voorjaar, al producten van de tuin geleverd. Sla, andijvie, en allerlei andere verse groenten vinden hun weg naar de cliënten van de Voedselbank. Een welkome aanvulling op de het bestaande pakket!
 

login