Nieuws

Open dag Voedselbank het Hogeland

woensdag 01 mei 2019

Op zaterdag 11 mei 2019 zet Voedselbank het Hogeland in Winsum de deuren voor u open. Op haar locatie op Lombok 1 in Winsum wil Voedselbank het Hogeland aan belangstellenden tonen wat het werk van voedselbanken inhoudt. Ook wil zij aan een breed publiek laten zien dat er, ondanks de huidige economische bloei, nog steeds heel veel mensen zijn die niet of amper kunnen rondkomen. Op dit moment ondersteunt Voedselbank het Hogeland zo’n 200 gezinnen (lees 600 monden) met een tweewekelijks voedselpakket.

Naast het onder de aandacht brengen van het armoedeprobleem in onze nieuwe gemeente het Hogeland willen voedselbanken in Nederland ook aandacht vragen voor de enorme voedsel- verspilling, die ook in onze gemeente plaatsvindt. Wilt u meer weten van het werk van Voedselbank het Hogeland, dan bent u op zaterdag 11 mei a.s. van 13.00 uur tot 17.00 uur van harte welkom op Lombok 1 in Winsum.

In de ochtenduren, vanaf 09.30 uur is de Winsumer voedselbank de startplaats van een 170 km lange toertocht voor motorrijders. Deze toertocht wordt georganiseerd door motorclub de Motorbroeders, die de opbrengst van deze toertocht doneren aan de voedselbank. Tijdens de toertocht zal er “ergens onderweg” worden geluncht en nadat er in de middag weer bij de voedselbank is gefinisht (tussen 14.00 en 15.00 uur) is er ruimschoots gelegenheid bij een hapje en een drankje om na te praten over de verreden kilometers.

Het is tevens mogelijk om Douwe Egberts punten in te leveren, hier zouden wij ontzettend blij mee zijn!

Motortoertocht tbv Voedselbank het Hogeland

woensdag 10 april 2019

Op zaterdag 11 mei organiseren de Motorbroeders in samenwerking met Voedselbank het Hogeland een 167 km lange motortoertocht door de provincie.

De Motorbroeders bestaan uit de vrienden Gert Hammenga, David Bol, Menno Bol en Erik Spriensma. 4 Motorrijders met één missie: zoveel mogelijk genieten op de motor! Sinds 2014 organiseren zij elk jaar een toertocht voor een goed doel, dit jaar zal dat de voedselbank zijn.

Wanneer? 11 mei 2019
Hoe laat? Inschrijven vanaf 9:30 uur
Kosten? € 10 (contant te betalen op de dag zelf)
Waar kan ik me inschrijven? Dat kan van te voren via motorbroeders@gmail.com of op de dag zelf.
Waar is de start? Lombok 1, 9951 SC, in Winsum (bij de Voedselbank)

Voor vragen of meer informatie zie het Facebook evenement of bel 06-55798084
 

Wola zeep

woensdag 03 april 2019

Een tijdje geleden kregen wij als voedselbank een schoenendoos vol met Wola BV zeep aangeboden. Op de zeep stond dat het 'deodorant zeep' was. Niet precies wetende wat dit inhield is er contact gezocht met Wola zelf. Zelfs zij wisten niet precies wat het betekende en zo is het balletje gaan rollen. Er werd aan alle kanten gebeld, er werd zelfs een oud directeur gebeld om er achter de komen wat het precies was.

De zeepjes moeten van voor 1975 geweest zijn, en zelfs toen kon er geen precies jaartal genoemd worden.

Dus hebben we geruild!

Zij hebben de stukjes zeep gekregen voor hun eigen 'museum' en wij hebben 10 dozen met 30 stukken zeep meegekregen voor onze clienten

1100 pakken Douwe Egberts koffie!

vrijdag 01 maart 2019

Na 540.000 punten te hebben ingezameld in 2018 kreeg de VB enkele dagen geleden maar liefst 1100 pakken Douwe Egberts koffie!

Oproep voor verse groenten en fruit

vrijdag 22 februari 2019

Voor onze cliënten zijn wij dringend op zoek naar particulieren en/of organisaties die ons verse groenten en fruit willen/kunnen schenken/telen.
Dit kan eenmalig of over een langer termijn. Langsbrengen kan op woensdagochtend tussen 9:00 – 12:00 op onze locatie in Winsum (Lombok 1). Voor meer informatie: acquisitie@voedselbankhethogeland.nl 

login