Nieuws

Rotary het Hogeland voert 3 maanden actie

maandag 13 april 2015


Rotary het Hogeland voert drie maanden lang actie voor Voedselbank Het Hogeland met allerlei activiteiten... klussen op locatie: verven, aanleggen van een tegelpad, inzameling van kleding en op zondag 19 april is er een fantastische
veiling in Verhildersum. We hopen natuurlijk dat er veel belangstelling voor
is en flink geboden wordt!!!

Kinderfolder over Voedselbank Het Hogeland

zondag 08 februari 2015

Voedselbank Het Hogeland heeft als eerste in de regio een folder gemaakt met informatie voor kinderen. De huidge folder van de voedselbank betreft algemene praktische informatie, deze folder is op het niveau van de kinderen (7-12jaar) gemaakt. Het bevat realistische voorbeelden die vanuit het kind worden gemaakt.
Waarom? De voedselbank heeft het afgelopen jaar

Bedankt!

vrijdag 19 december 2014

GEACHTE SPONSOREN

We zouden als bestuur en vrijwilligers bij voorkeur alle sponsoren persoonlijk willen bedanken voor de ontvangen giften in 2014.
Helaas is dat niet mogelijk, want van veel sponsoren ontbreken de adresgegevens. Daarom doen we het op deze manier.
Dankzij uw hulp en steun (en die van vele kerken en scholen) heeft de Voedselbank Het Hogeland , in 2014, voor circa 200 huishoudens een voedselpakket kunnen verzorgen.
Het bestuur en alle vrijwilligers wensen u en de uwen fijne feestdagen en alle goeds voor 2015 toe.
 

Voedselbank Het Hogeland krijgt cheque van 40.000 euro van BMWE gemeenten

donderdag 18 december 2014

Vanochtend ontving de Stichting Voedselbank Het Hoogeland een symbolische cheque ter waarde van 40.000 euro, uit handen van de wethouders Sociale zaken van de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond.

Opbrengst Verkoop Passen 1545 euro!

woensdag 03 december 2014

In oktober en november heeft Stichting Voedselbank Het Hogeland samen met en aantal sportverenigingen deelgenomen aan de actie die door Sponsorkorting.com is georganiseerd in de gemeente Winsum en De Marne. Een actie waarbij 45 ondernemers uit Zoutkamp, Ulrum, Leens, Eenrum, Baflo en Winsum elk een speciale aanbieding hebben geplaatst op de websitevan Sponsorkorting.com. Vrijwilligers van de Voedselbank en de verenigingen hebben vervolgens toegangspassen verkocht aan familie, buren of andere bekenden. Met de toegangspas kreeg men toegang tot de website om alle kortingen en aanbiedingen te bekijken en op vertoon van de toegangspas de actie te verzilveren bij de ondernemers. Met deze actie is er een mooi bedrag opgehaald voor de Voedselbank en de sportverenigingen.
Afgelopen week heeft voorzitter Lub Snijder van de Voedselbank de cheque met een bedrag van Euro 1.545 voor de Voedselbank in ontvangst mogen nemen. “Een bedrag van Euro 1.545 had ik zeker niet verwacht. Een prachtige opbrengst voor de Voedselbank. Een deel van dit bedrag gaan we gebruiken om de cliënten iets extra’s te geven met kerstmis. Uiteraard zijn we al weer in gesprek met Sponsorkorting.com om ook volgend jaar deel te nemen aan deze succesvolle actie”, aldus Lub Snijder.
"Dit is het eerste jaar dat deze actie in een groot gebied wordt georganiseerd met prachtige resultaten. Naast de opbrengst voor de Voedselbank hebben de deelnemende verenigingen samen ook een bedrag van EUR 1.500 verdiend. Daarnaast krijgen we veel positieve reactie van de deelnemende ondernemers. Ook verenigingen die niet hebben deelgenomen hebben al bij ons geïnformeerd of ze volgend jaar mee kunnen doen aan de actie. Een duidelijke win-win-winsituatie voor verenigingen, ondernemers en inwoners", aldus Dennis Kauw van Sponsorkorting.com.
 

login