Nieuws

Voedselbank het Hogeland gaat Groen!

maandag 05 september 2016

Er zijn plannen ontwikkeld om de verbouw van groente te vermeerderen. Bij het AOC in Winsum worden, onder begeleiding van Ria Poelma, aardappelen en groente verbouwd. Dat willen we gaan verdubbelen. Een plan van aanpak is ingeleverd bij de Provinciale Staten Groningen. In september hopen we de laatste formaliteit rond te hebben zodat er in 2017 begonnen kan worden. Stichting Eigen Kracht gaat de organisatie en verantwoordelijkheid op zich nemen.

Zonnepanelen op dak Voedselbank Het Hogeland

donderdag 01 september 2016

Het bestuur van Voedselbank Het Hogeland wilde de kosten van energieverbruik graag drukken en heeft vervolgens een energieplan opgesteld. Hieronder viel de investering in zonnepanelen.
De voorzitter: “Met zonnepanelen dragen we bij aan duurzaamheid en kunnen we jaarlijks behoorlijk besparen op onze kosten.” Dit initiatief werd ondersteund door de NAM. Via crowdfunding en acties is een bedrag van € 2.500 bij elkaar gebracht. De NAM heeft er vervolgens
€ 5.000 gedaan! Inmiddels liggen zonnepanelen op het dak van de locatie van de Voedselbank Het Hogeland, kan de zon haar besparende werk doen en zo de Voedselbank verwarmen.  

Voedselbank Het Hogeland ontvangt cheque van Sponsorkorting

zondag 31 januari 2016

Ramon Kauw, directeur van Sponsorkorting overhandigd een cheque van €1.037,00 aan de penningmeester Gaatze Tol van de Voedselbank Het Hogeland. Een prachtig resultaat van een actie die eind 2015 voor het tweede opeenvolgend jaar in de gemeente Winsum en de Marne is georganiseerd in samenwerking met Sponsorkorting en de Voedselbank.

Bedankt!

dinsdag 29 december 2015

De Voedselbank wil iedereen bedanken die op wat voor manier dan ook gedoneerd heeft in 2015, maar in het bijzonder rond de kerstperiode.

Iedereen hartelijk bedankt!

Duurzaam initiatief NAM ondersteunt

vrijdag 20 november 2015

Doordat de NAM ons financieel geholpen heeft konden we een energiezuinige CV ketel plaatsen. Het gasverbruik gaat naar beneden en onze energierekening. Dankzij een slimme constructie worden de kantoren nu verwarmd door een nieuwe CV ketel

login