Nieuws

Opbrengst boekenmarkt voor Voedselbank

donderdag 17 november 2016

Het was een geweldig feest, de boekenmarkt van de PGWH in de Centrumkerk in Winsum, op 12 november. Er was zelfs speciale aandacht van RTVNoord in de persoon van Derk Bosscher. De totale opbrengst van de boekenmarkt, € 1579,45, ging naar de Voedselbank Het Hogeland en is woensdag 16 november overhandigd.
Hartelijk dank!

Voedselbank geeft vaker uit

maandag 03 oktober 2016

Ondernemers en bedrijven ontdekken steeds meer wat maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent. Daardoor wordt minder 'kort houdbaar voedsel' vernietigd en kan dit bij cliënten van de Voedselbank terechtkomen. Door de toegenomen stroom van kort houdbare producten, zoals groente, vlees en brood, is de pakketverstrekking naar 1x per 14 dagen gegaan in plaats van 1x per 4 weken. Alle cliënten zijn geïnformeerd over deze verandering.

Voedselbank het Hogeland gaat Groen!

maandag 05 september 2016

Er zijn plannen ontwikkeld om de verbouw van groente te vermeerderen. Bij het AOC in Winsum worden, onder begeleiding van Ria Poelma, aardappelen en groente verbouwd. Dat willen we gaan verdubbelen. Een plan van aanpak is ingeleverd bij de Provinciale Staten Groningen. In september hopen we de laatste formaliteit rond te hebben zodat er in 2017 begonnen kan worden. Stichting Eigen Kracht gaat de organisatie en verantwoordelijkheid op zich nemen.

Zonnepanelen op dak Voedselbank Het Hogeland

donderdag 01 september 2016

Het bestuur van Voedselbank Het Hogeland wilde de kosten van energieverbruik graag drukken en heeft vervolgens een energieplan opgesteld. Hieronder viel de investering in zonnepanelen.
De voorzitter: “Met zonnepanelen dragen we bij aan duurzaamheid en kunnen we jaarlijks behoorlijk besparen op onze kosten.” Dit initiatief werd ondersteund door de NAM. Via crowdfunding en acties is een bedrag van € 2.500 bij elkaar gebracht. De NAM heeft er vervolgens
€ 5.000 gedaan! Inmiddels liggen zonnepanelen op het dak van de locatie van de Voedselbank Het Hogeland, kan de zon haar besparende werk doen en zo de Voedselbank verwarmen.  

Voedselbank Het Hogeland ontvangt cheque van Sponsorkorting

zondag 31 januari 2016

Ramon Kauw, directeur van Sponsorkorting overhandigd een cheque van €1.037,00 aan de penningmeester Gaatze Tol van de Voedselbank Het Hogeland. Een prachtig resultaat van een actie die eind 2015 voor het tweede opeenvolgend jaar in de gemeente Winsum en de Marne is georganiseerd in samenwerking met Sponsorkorting en de Voedselbank.

login