Nieuws

26 Maart: COVID-19 Update

donderdag 26 maart 2020

COVID-19 (update)

De maatregelen, in het kader van Corona, heeft ook voor de Voedselbank het Hogeland grote consequenties en leidt tot een wijziging van de voedselverstrekking aan onze cliënten. Dit betekent dat er op vrijdag 27 maart a.s. geen centrale uitgifte meer plaatsvindt en dat vanaf maandag 30 maart a.s. de voedselpakketten wekelijks aan huis worden bezorgd.

Dit is een ingrijpende wijziging voor onze klanten. Maar de veiligheid van zowel klanten als vrijwilligers staat voorop. 

Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met de Cliëntenadministratie (tel.no.: 06-16913697)

  

COVID-19 Update

maandag 16 maart 2020

De overheid heeft verregaande maatregelen afgekondigd om verdere verspreiding van het corona-virus zo veel mogelijk tegen te gaan.

In navolging daarvan heeft het bestuur van de Voedselbank het Hogeland ook besloten een aantal maatregelen toe te passen.

Daarbij gelden de volgende uitgangspunten:

1. We willen de voedselverstrekking zo lang mogelijk door laten gaan.

2. Daarnaast willen we de veiligheid van onze cliënten en die van onze vrijwilligers zo goed als mogelijk garanderen.

Dit betekent dat de Voedselbank gewoon open is voor het inbrengen van producten op woensdagmorgen tussen 08.00 – 12.00 uur, maar dat de uitgifte van voedsel aan onze cliënten op vrijdag op een andere manier zal plaatsvinden. De wijze waarop de verstrekking plaatsvindt op vrijdag zal aan de cliënten worden uitgelegd als zij naar de voedselbank komen. Ook informeren wij de cliënten via de mail waarin we de gewijzigde procedure uitleggen.

De maatregelen gelden tot nader order. We volgen de richtlijnen die door de overheid worden uitgegeven

Bedankt!

woensdag 18 december 2019

Voedselbanken draaien niet zomaar. Daar is heel veel inzet van enthousiaste en betrokken vrijwilligers voor nodig. Het bestuur van Voedselbank Het Hogeland prijst zich gelukkig met een grote groep gemotiveerde vrijwilligers. Maar die vrijwilligers hebben op hun beurt de goederen en financiële bijdragen nodig om de gezinnen in de Gemeente Het Hogeland en voor een deel Loppersum van levensmiddelen te kunnen voorzien. Wij willen dan ook onze waardering uitspreken aan allen die in 2019 goederen of geld hebben gedoneerd. Want dankzij deze bijdragen hebben we ruim 160 gezinnen voor een deel kunnen ontzorgen.

Donateurs, hartelijk dank voor de bijdrage in 2019 !

Natuurlijk hopen wij ook in 2020 ook weer op u te mogen rekenen.

Namens alle vrijwilligers en het bestuur van Voedselbank Het Hogeland,
Jan Hink, Frieda de Haan en Menno van Dijk

MOTOR VAN HENK DE HAAN VOOR € 5 IN HANDEN KRIJGEN? DAT KAN!

zaterdag 07 december 2019

DE VOLLEDIGE OPBRENGST GAAT NAAR VOEDSELBANKEN IN GRONINGEN!

Oud profvoetballer van de BV Veendam en FC Groningen, Henk de Haan is al enkele jaren ambassadeur van de Voedselbank in de stad Groningen, doet mee aan inzamelacties en leidt de bingoavonden voor cliënten van de Voedselbank. Van hem komt het idee om zijn motor, merk Honda, kleur geel, type 750 VFR met maar liefst 100 paardenkrachten en werkelijk een ultiem geluid, weg te schenken en de opbrengst te bestemmen voor alle Voedselbanken in de provincie Groningen.

De Voedselbanken in onze provincie hebben te maken met een toenemend aantal huishoudens aan wie eten en ook non-food wordt verstrekt. Maar liefst 2.750 gezinnen worden nu voorzien en het aantal neemt helaas nog steeds toe. Daarmee ook de kosten en enkele Voedselbanken hebben het moeilijk ook het hoofd boven water te houden. Alle Voedselbanken werken met uitsluitend vrijwilligers. Daarom komt dit prachtige kerstaanbod als een geschenk uit de lucht. De opbrengst wordt verdeeld onder negen Voedselbanken die zijn aangesloten bij het Distributiecentrum in Groningen en omvat de hele provincie.

Tijdens de pauze van de voetbalwedstrijd FC Groningen – Emmen wordt de winnaar aangewezen door de rijdende notaris Kluitenberg in het Hitachi Capital Mobility Stadion op zaterdag 22 december 2019.

Hoe meer loten U koopt, hoe groter de kans dat u deze motor in uw bezit krijgt en nog belangrijker:

U steunt de allerarmsten in onze provincie!

Ook kunt u loten kopen via: https://www.doneeractie.nl/win-een-motor-van-oud-profvoetballer-henk-de-haan/-39673?fbclid=IwAR2drBqpG2--tCA4z8eS41_WWXlazHzSXJUnvHaRpSQIO8cKF6l5K7oXv4o

Een 10 voor voedselveiligheid!

maandag 25 november 2019

Afgelopen week hebben wij het goede nieuws mogen ontvangen dat wij tijdens de controle op voedselveiligheid door Sensz zijn beoordeeld met een 10!

We zijn ontzettend blij met het resultaat en willen graag alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet!

login