Nieuws

MOTOR VAN HENK DE HAAN VOOR € 5 IN HANDEN KRIJGEN? DAT KAN!

zaterdag 07 december 2019

DE VOLLEDIGE OPBRENGST GAAT NAAR VOEDSELBANKEN IN GRONINGEN!

Oud profvoetballer van de BV Veendam en FC Groningen, Henk de Haan is al enkele jaren ambassadeur van de Voedselbank in de stad Groningen, doet mee aan inzamelacties en leidt de bingoavonden voor cliënten van de Voedselbank. Van hem komt het idee om zijn motor, merk Honda, kleur geel, type 750 VFR met maar liefst 100 paardenkrachten en werkelijk een ultiem geluid, weg te schenken en de opbrengst te bestemmen voor alle Voedselbanken in de provincie Groningen.

De Voedselbanken in onze provincie hebben te maken met een toenemend aantal huishoudens aan wie eten en ook non-food wordt verstrekt. Maar liefst 2.750 gezinnen worden nu voorzien en het aantal neemt helaas nog steeds toe. Daarmee ook de kosten en enkele Voedselbanken hebben het moeilijk ook het hoofd boven water te houden. Alle Voedselbanken werken met uitsluitend vrijwilligers. Daarom komt dit prachtige kerstaanbod als een geschenk uit de lucht. De opbrengst wordt verdeeld onder negen Voedselbanken die zijn aangesloten bij het Distributiecentrum in Groningen en omvat de hele provincie.

Tijdens de pauze van de voetbalwedstrijd FC Groningen – Emmen wordt de winnaar aangewezen door de rijdende notaris Kluitenberg in het Hitachi Capital Mobility Stadion op zaterdag 22 december 2019.

Hoe meer loten U koopt, hoe groter de kans dat u deze motor in uw bezit krijgt en nog belangrijker:

U steunt de allerarmsten in onze provincie!

Ook kunt u loten kopen via: https://www.doneeractie.nl/win-een-motor-van-oud-profvoetballer-henk-de-haan/-39673?fbclid=IwAR2drBqpG2--tCA4z8eS41_WWXlazHzSXJUnvHaRpSQIO8cKF6l5K7oXv4o

Een 10 voor voedselveiligheid!

maandag 25 november 2019

Afgelopen week hebben wij het goede nieuws mogen ontvangen dat wij tijdens de controle op voedselveiligheid door Sensz zijn beoordeeld met een 10!

We zijn ontzettend blij met het resultaat en willen graag alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet!

Oproep voor Voedselbank het Hogeland

dinsdag 02 juli 2019

De Voedselbank het Hogeland is bezig met het oprichten van een inzamel- en promotieteam.

Dit team willen we inzetten om bij supermarkten voedsel in te zamelen.
Het is de bedoeling dat we minimaal 1 keer per maand bij een supermarkt in de gemeente Hogeland staan.
Daarom roepen wij uw hulp in.

Uw hulp is dringend nodig

Wilt u ons helpen om in uw buurt zo nu en dan bij een supermarkt te staan (of op een braderie/markt)?

Omdat een hele dag inzamelen wel erg vermoeiend is, vragen per persoon niet meer dan een dagdeel in te zamelen.
Als er dan steeds 2 personen inzamelen dan is de belasting minimaal en heeft men ook nog een beetje aanspraak.

Voor meer info neem gerust contact op dan kunnen we het een en ander toelichten.

Dit kan via e-mail: algemeen@voedselbankhethogeland.nl of bel 06-10440763
 

Een bijzondere donatie

maandag 17 juni 2019

Afgelopen week ontvingen wij een heel bijzondere donatie.

Albert en Coba van Lune hebben een tijdje geleden hun zilveren huwelijk mogen vieren.

Albert en Coba, beide Voedselbankmedewerkers, hadden in de verstuurde uitnodiging geschreven dat zij als cadeau graag geld wilden ontvangen, dat vervolgens zou worden gedoneerd aan de Voedselbank.

Gelijktijdig konden de gasten ook nog pasta- en rijstproducten doneren.

Uiteindelijk overhandigden zij de Voedselbank een cheque van maar liefst € 650 en 5 kratten gevuld met pasta en rijst.

Heel hartelijk bedankt! en op naar het parelmoeren huwelijk!

Open dag Voedselbank het Hogeland

woensdag 01 mei 2019

Op zaterdag 11 mei 2019 zet Voedselbank het Hogeland in Winsum de deuren voor u open. Op haar locatie op Lombok 1 in Winsum wil Voedselbank het Hogeland aan belangstellenden tonen wat het werk van voedselbanken inhoudt. Ook wil zij aan een breed publiek laten zien dat er, ondanks de huidige economische bloei, nog steeds heel veel mensen zijn die niet of amper kunnen rondkomen. Op dit moment ondersteunt Voedselbank het Hogeland zo’n 200 gezinnen (lees 600 monden) met een tweewekelijks voedselpakket.

Naast het onder de aandacht brengen van het armoedeprobleem in onze nieuwe gemeente het Hogeland willen voedselbanken in Nederland ook aandacht vragen voor de enorme voedsel- verspilling, die ook in onze gemeente plaatsvindt. Wilt u meer weten van het werk van Voedselbank het Hogeland, dan bent u op zaterdag 11 mei a.s. van 13.00 uur tot 17.00 uur van harte welkom op Lombok 1 in Winsum.

In de ochtenduren, vanaf 09.30 uur is de Winsumer voedselbank de startplaats van een 170 km lange toertocht voor motorrijders. Deze toertocht wordt georganiseerd door motorclub de Motorbroeders, die de opbrengst van deze toertocht doneren aan de voedselbank. Tijdens de toertocht zal er “ergens onderweg” worden geluncht en nadat er in de middag weer bij de voedselbank is gefinisht (tussen 14.00 en 15.00 uur) is er ruimschoots gelegenheid bij een hapje en een drankje om na te praten over de verreden kilometers.

Het is tevens mogelijk om Douwe Egberts punten in te leveren, hier zouden wij ontzettend blij mee zijn!

login